2014. január 30., csütörtök

Bezzeg Bécsben!

https://www.youtube.com/watch?v=ViWicRfC4Ls

Mindig meghatódom, amikor ilyen hangulatos viedókat látok Budapestről. Érdemes megfigyelni, hogy a bliccelők elleni fellépés, hogy feldobja a szürke hétköznapokat. A bliccelő egyperces rögtönzött melódrámája, ahogy önön személye és egy terrorista között párhuzamot von nagyon vidám. Nem is beszélve a hölgyről kék esernyővel, aki feltette a költői kérdést: Miféle viselkedés ez?

(Itt valószínűleg arra célzott, hogy a férfi csak úgy leült a hideg aszfaltra a januári hidegben és nem elég, hogy felfázhat még a nadrágja is piszkos lehet. Ergo a feleségének/édesanyjának csinál plusz munkát.)

Érdemes arra is figyelni, hogy az emberek, hogy reagálnak a rögtönzött vidám műsorra: Van, aki tovább majszolja a Túró Rudiját, van, aki békésen fényképez és megint mások alkalmi ismerőseikkel beszélik meg az eseményeket.

Bezzeg Bécsben! Itt aztán nem lehet ilyen közjátékokkal kizökkenteni az embereket a napi rutinból. Még nyáron ültem a parkban egy metrómegállónál, amikor arra lettem figyelmes, hogy szokatlanul sokáig áll egy szerelvény a megállóban. Hirtelen fékezett egy furgon kipattant belőle pár rendőr meg pár kommandós kinézetű fickó majd eltűntek a bejáratnál. Pár perc múlva öten közrefogva megbilincselve hoztak fel egy tagbaszakadt fickót. De itt senki rá sem hederített. Én is egykedvűen szürcsöltem tovább a teámat.

11 megjegyzés:

  1. Szia!

    Most olvastam a Határátkelő blogon a véleményedet, pontosan úgy van, ahogy mondod. Én teljesen objektívan kritizáltam sokszor a posztolókat és a posztokat, hogy hazudnak és ferdítenek, sokszor ki lettem tiltva, de hónapokig bírtam a strapát.

    Az utóbbi 2 hozzászólásom viszont szó nélkül ki lett tiltva, ezért elegem lett és abbahagytam a kommentelést is.

    Lukas Meier voltam a blogon, ha mond ez neked valamit.

    Felesleges a küzdés, szó nélkül töröl mindenkit a HA, ami nem felel meg az ő világnézetének.

    Üdv,
    L.M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon eljut hozzád ha ide írok? Elfelejtettem az emilcímedet.

      Törlés
  2. Helló

    Szerintem te vagy az első hozzászóló a blogomon. :) Érdekes én még nem lettem kitiltva. Téged miért tiltottak ki azt megkérdezhetem? Miről írtál?

    VálaszTörlés
  3. Arról, hogy nem minden olyan fényes nyugaton, ahogy azt beállítják.

    Nem tiltottak ki végérvényesen, csak néha-néha. Meguntam.

    Rohadt sok hazugság van a blogon és a nyugat istenítése megy minden áron.

    Amikről írtam:
    - rengeteg kelet-európai nő megy "szerelemből" nyugat-európai férfihoz, ez mindenhol megfigyelhető, itt Ausztriában is (én is ott vagyok), Angliában is, ellentétes párt alig (1-3%-ban kb.) lehet látni (ekkor jött, hogy én mekkora bunkó vagyok ezzel az állítással)
    - azt, hogy mindenki kicsit hazudik, hogy hogy él, megy mindennek a megideologizálása, most pl (júli 28 dél körül) arról van szó, hogy milyen jól él valaki Angliában takarítói munkakörből :D (persze, a millió 3. országbelivel versenyezve)
    - a rossz dolgok renderesen nincsenek megemlítve, pl. a család, barátok, szülők, ismerősök hiány, a barátkozás nehézsége, a honvágy, az idegenségérzés, a kurva sok igénytelen, 3. országbeli bevándorló, köztük a sok segélyes, akik a helyi nyelvet sem tudják, a helyi barátok hiánya, velük való kapcsolatteremtés 1-2 mondaton túli lehetetlensége, a helyi/bevándorló nők felszedésének nehézsége, az, hogy néhány városrészben csak bevándorlók laknak és az ember kénytelen ott lakni, ha nem keres eleget (a legtöbb magyar ilyen helyeken lakik külföldön)
    - az, hogy ha ugyanúgy élsz, mint otthon, akkor arányosan csak alig marad több, mint ha otthon lennél, a legtöbben csak minimál szinten élnek külföldön, aztán megy a menőzés a hazaiaknak a facebookon egy (általában öreg) bömössel (nyugati kocsival, ami otthon státuszszimbólum: BMW, Mercedes, Audi) vagy egy last minute nyaralással
    - sokan nem is tudnak még csak egy lakást sem bérelni kint, de azért nyomják, hogy mennyire jó meg megbecsülik a munkát ( a minimálbérrel? :D) és az emberek mosolyognak (mi van?! :D) meg mindenki nyugodt (csak nézne be valaki egy derstandard.at fórumba :D)

    Stb., stb.

    Te Ausztriában vagy, asszem pont Bécsben, én is. Nagyon sok minden jobb, ezt elismerem, de sok minden rosszabb (főleg az emberi oldal, kapcsolatteremtés, sok bevándorló a Európán kívülről zavar).

    VálaszTörlés
  4. Többen vannak még, akik néha-néha kritizálják a dolgokat kint, illetve otthon (firgfirg, Quercus, stb.), ők persze mindig szembetalálják magukat egy rakat nyugatéltetővel.
    Pl egy friss HA-s kivándorló Kaliforniába azt állította, hogy Oakland milyen szép és biztonságos, veri simán Budapestet, erre linkeltek neki videót, hogy az egész USA-ban az az egyik leggettósabb környék, tele négerrel és bűnözőkkel, rablásokkal, rengeteg a gyilkosság. Mindenki a HA-s kivándorlót védte, a linkelt bizonyítékos videóra meg nem szóltak semmit. Szánalmas, ami ott megy. Engem is kimoderáltak, amikor beírtam, hogy mennyi illegális bevándorló van Kaliforniában (5-7%-a a lakosságnak) és ez rohadtul nem lehet kellemes.

    Na abbahagyom.

    Mielőtt azt hinnéd, hogy kényszerből mentem és nagyon haza szeretnék menni: nem. Otthon is jó szakmám volt, itt is (IT), oda megyek, ahova akarok majdhogynem, egyelőre jó itt, ahol vagyok, mert sok minden tetszik (Bécs).

    Ne olvasd őket, tök felesleges.

    Meg megkérdőjeleztem egyszer pl., hogy pappito mi a tökömért írogat még mindig magyar fórumokra 5+ év kivándorlás után, miközben állítása szerint nincs honvágya, Magyarország sem hiányzik neki és vannak kint "barátai" (gondolom egy how are you kérdés feltevése után mindenkit már annak számolt). Persze rögtön vetített, hogy én irigy vagyok meg kanapéharcos.

    Nem tudom neked pl. hány osztrák barátod van, de nekem csak pár ismerősöm. Nem csak itt, hanem az összes magyar haverom és ismerősöm facebookján, valamint itt szinte az összes magyar ismerősöm (kivételek: a szép magyar lányok osztrák baráttal) csak magyarral van a képeken, velük találkoznak, barátkoznak. Időnként pár külföldi is becsúszik, de nem jellemző. Helyiekkel szinte senkinek sem sikerül mélyebb kapcsolatot kialakítania.
    Itt is beszéltem külföldiekkel, őket sem fogadják be egyáltalán az osztrákok (kivételek mindig a szép, fiatal lányok osztrák baráttal/férjjel).

    De ugyanezt hallottam Münchenből, Londonból és Stockholmból is, ahol élnek haverjaim, a csajozásról és barátkozásról ugyanezek a tapasztalataik.

    Ja, hogy ezeket eddig egy posztban sem olvastam a HA-n 1050-ből? :D Maradnak az ősfás és a tengerparti képek, meg hogy itt minden jobb.

    A kudarcokat meg mindenki elhallgatja és hazudozik a virtuális világban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia

      Ha már bécsiek vagyun javasolnám folytassuk élőszóban (skype). Bár hintának is felajánlottam nem élt vele sajna.

      Ha te sem fogsz akkor nekidurálom magam és írok egy szép hosszú választ.

      Törlés
  5. Inkább kérlek írj egy hosszú választ. Szerintem írásban összeszedettebben tudunk kommunikálni egymással.
    Ráadásul a nagyérdemű is olvashatja a válaszodat! :-)

    VálaszTörlés
  6. végül is néha posztolnom is kell valamit...

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    El kezdtem írni a választ de tényleg hosszú lesz így várat magára. :)

    VálaszTörlés
  8. Nem baj, írd nyugodtan, szerencsére ráérünk! :)

    VálaszTörlés
  9. Helló elkészült a válasz a legújabb bejegyzésben olvashatod.

    VálaszTörlés