2013. április 13., szombat

Tippek, oldalak a nyelvtanuláshoz és a kintléthez

Néhány tipp helyspecifikus, (Bécs) de valószinűleg más néven más helységekben is megtalálhatóak ugyanezek az lehetőségek ill. intézmények.


A lipcsei egyetem egynyelvű szótára. Segítségével szavakra kereshetünk és újságokból vett példamondatokba ágyazva nézhetjük meg.
Ezen az oldalon kikereshetjük a szavak múlt idejét és feltételes alakját.
Talán a legismertebb egynyelvű online szótár és könykiadó. Az oldalán található keresővel szótárazhatunk szavakat. Előnye a Langenscheidt kiadóhoz képest, hogy az egész német nyelterületre és nem csak az Észak-Német régióra koncentrál.


Kifejezetten nyelvtanulóknak havonta megjelenő újság. A cikkek "könnyű" "közepes" "nehéz" kategóriába vannak sorolva és szószedettel vannak ellátva.
Alapszókincset gyakoroltató könyv, ami az élet minden területét átöleli. Feladatokkal, ábrákkal és a megoldással segíti a nyelvtanulót. Ráadásul évekig kitart. :)
http://kinox.to/ Online mozifilmek garmadája angolul és németül.

Barbara Karlich Show. Egyszerű témák egyszerű emberek. A dialektus szerelmesei előnyben.

Blog, aminek gazdája azt a célt tűzte ki, hogy 5 év alatt megtanul 5 nyelvet. Érdekes tippek, módszerek és hasznos linkek.Szótanuló kártyákat imitáló program. A hozzátartozó weblapról tudunk letölteni csomagokat de magunk is készíthetünk. Használati leírása itt.Nachbarschaftszentren. Művelődési házakra erősen emlékeztető állami intézmény, mely minden kerületben megtalálható; és különböző programokat kínál barkácsolástól a salsáig, sőt még nyelvkurzusokat is.

Duden helyesírás ellenőrző. Sok online helyesírás ellenőrzőt végignéztem de ez volt az egyetlen, ami viszonylag jól javított. A német nyelvű Word-be tudjuk beépíteni  és a begépelt szöveg helyesírsát javítani. (Könytárakból ööö kikölcsönözhető)

Hirdetési oldal, ahol akár németajkú beszélgetőpartnerre is lelhetünk.A múzeumok kitűnő lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy adott témában elmerüljön az ember és az ehhez tartozó szókészletet a kiállítótermekben lévő feliratok segítségével összegyűjtse. Ráadásul sok múzeum a hónap első vasárnapján ingyenes.


Weboldal, ahol a begépelt szövegünket anyanyelviek kijavítják.Pár link, ami nem feltétlenül a nyelvtanuláshoz, inkább a külföldi léthez kapcsolódik:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése