2019. augusztus 20., kedd

Pár dolog, amit nem szeretek Ausztriában II.


·         II. Személyi higiénia:

[ Mielőtt elkezded olvasni vedd figyelembe, hogy ez egy szubjektív vélemény és természetesen kivételek vannak. Ha itt élsz 30-40 éve és semmi ilyet nem tapasztaltál annak örülök. Én igen.]

·         8 év után nekem az az érzésem, hogy ebbe mi magyarok élen járunk. Itt Bécsben vannak mindenféle népek mindenféle egzotikus kajával, amelyeknek már főzéskor is olyas szaguk van mint ha a vágóhídon lenne az ember. Ezeknek az embereknek az izzadáságszaga is minimum hát ööö különleges. Az osztrákoknál is érezhető, hogy az leginkább azok adnak a személyi higiénéára, akiknél a munka megköveteli.(Orvos, ügyvéd etc) 


Az itt élő magyarok körében van egy mondás, hogy a magyar ember azért pucolja ki a kádját, hogy ne legyen vízköves az osztrák meg azért, hogy ne legyen poros. Állítólag a gyerekek orvosilag javasolt fürdése kb 3x per hét. Reggel a közértben az árufeltöltő izzadtságszagú, az orrtúrás jóval népszerűbb mint Magyarországon és a zsebkendő nem használata és a nonstop szipogás is divatos. Sok ember képes egy hétig ugyanazt a ruhát hordani még ha izzadt v bagószagú akkor is.


Nők is másképp reagálnak. Míg Magyarországon ha egy nőnek , aki nem túl közeli ismerős volt nyugodtan vehettem tisztálkodó szettet anélkül, hogy nagyon mellényúltam volna itt ennek kb. az az üzenete, hogy büdösnek találod az ajándékozottat. Ugyanezért parfüm illatot dicsérni sem ildomos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése