2012. október 21., vasárnap

Az elmenetel okai

(ez a bejegyzés egy hozzászólásom másolata ami, eredetileg itt jelent meg. 2012 október 20.-án )

Nem szégyelled magad? Röviden: nem :D Ez aranyos.

Nálam a kivándorlás és maradás között mindig billegett a mérleg nyelve. Aztán, amikor eltelt a rendszerváltás után húsz év akkor már egyre jobban kitüremkedtek azok a dolgok, amik nem normálisak. Azt azért nehéz volt bevennem, hogy húsz éven keresztül többek közt az én adómból finanszírozták meg az ország teljes eladósítását majd, amikor kiderült, hogy ez teljes zsákutca , akkor azt nagy nehezen elismerték ugyan, hogy voltak „hibák”; de egyértelművé tették, hogy az eddig általam (is) finanszírozott rossz gazdaság politika által okozott károk kijavítását ismételten nekem kell kifizetni.

Eközben sehol egy felelős, sehol egy büntetés, sehol egy elszámoltatás. Sőt! A károk okozói nyugodtan ülnek tovább a babérjaikon és jönnek újabbak üres zsebekkel…

Ahhoz képest, hogy a nagyszüleink és szüleink generációja azért dolgozott és nélkülözött egész életében, hogy nekünk jó legyen ebből nem lett semmi. Nagyon kevés dolgot lehet találni ma Magyarországon, ami húsz év alatt húsz évnyit fejlődött. És hátramaradt egy nép, akinek az átlagjövedelme kevesebb mint a rendszerváltás környékén de lelkileg sokkal rosszabb állapotban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése